Blåbärspaj
Gjorde en supergod blåbärspaj igår som jag starkt kan rekomendera till er.
Den är med en vanlig pajbotten, blåbär i mitten & sen en jättegod chokladcrisp över. Här kommer receptet :)
Jättegod blåbärspaj
Ugnen ska vara på 200 grader (175 grader i varmluftsugn)
Pajdegen:
125 gram Rumstempererat smör
3 dl Vetemjöl
1 msk Vatten
*Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen i ca 30 min
Chokladcrisp:
100 gram Smör
1 dl Socker
2,5 dl Havregryn
100 gram mörk choklad
*Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sockret och havregrynen. Låt stå och puttra på medelvärme i ca 3 min, rör om medans.
*Ta bort blandningen från spisen och låt vila i några minuter, häll sedan i chokladen i bitar, rör om så att chokladen smälter och fördelas jämt i blandningen.
Blåbären:
1 liter Blåbär
1/2 dl Socker
1 msk Potatismjöl
*Fördela sockret & potatismjölet jämt över blåbären.
Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med en gaffel. Häll blåbären i formen och strö till sist ut chokladcrispblandningen över blåbären.
Snör in i nedersta delen av ugnen i ca 30 minuter.
När pajen är klar låter du sen svalna och äter den sedan ihop med grädde/vaniljvisp eller marsansås.
Sviiiiiiingott!
Den är med en vanlig pajbotten, blåbär i mitten & sen en jättegod chokladcrisp över. Här kommer receptet :)
Jättegod blåbärspaj
Ugnen ska vara på 200 grader (175 grader i varmluftsugn)
Pajdegen:
125 gram Rumstempererat smör
3 dl Vetemjöl
1 msk Vatten
*Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen i ca 30 min
Chokladcrisp:
100 gram Smör
1 dl Socker
2,5 dl Havregryn
100 gram mörk choklad
*Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sockret och havregrynen. Låt stå och puttra på medelvärme i ca 3 min, rör om medans.
*Ta bort blandningen från spisen och låt vila i några minuter, häll sedan i chokladen i bitar, rör om så att chokladen smälter och fördelas jämt i blandningen.
Blåbären:
1 liter Blåbär
1/2 dl Socker
1 msk Potatismjöl
*Fördela sockret & potatismjölet jämt över blåbären.
Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med en gaffel. Häll blåbären i formen och strö till sist ut chokladcrispblandningen över blåbären.
Snör in i nedersta delen av ugnen i ca 30 minuter.
När pajen är klar låter du sen svalna och äter den sedan ihop med grädde/vaniljvisp eller marsansås.
Sviiiiiiingott!
Kommentarer
Trackback